Champagneöl
Då måste man berätta hur……😃
Ett ögonblick mannen letar efter receptet.
Stolt ägare till fem La permer
Malt
Extraljus pilsnermalt 80 % 4,82 kg
Socker 20 % 1,21 kg
______________________________
Mäskschema
Kombirast 90 min 64 grader
Utmäskning
30 min 73 grader
____________________________
Humleschema
Smakgiva 15 min 25 gram Nelson Sauvin 12 %
Aromgiva 5 min 75 gram Nelson Sauvin 12 %
___________________________________________
Jäst
Förkultur på Champagne Yeast (WLP 715)
__________________________________________
Jäsning
Jäsning 20 grader tills dess att det nästan är färdigjäst. Höj sedan tempen till 22 grader. Lagra i minst 5 veckor
_____________________________________
Att tänka på
Sockret tillsätts som sockerlag efter ca 75 % av jäsningen
Stolt ägare till fem La permer
Tack, det låter spännande, ger det till sönerna, det är de som kan sånt här, och hoppas jag får smaka sedan…. 😃
Det är bra med barn som är händiga.Här är det mannen och den sonen som fortfarande bor hemma som gör öl.
Stolt ägare till fem La permer
Man får dricka det med måtta då det är drygt 10 %
Stolt ägare till fem La permer