Annons:
Etiketthembryggeri
Läst 1409 ggr
MonicaLagerquist
2019-06-05 19:24

Champagneöl

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ikväll dricker vi champagneöl. Hembryggt så klart.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Sindri
2019-06-05 20:09
#1

Då måste man berätta hur……😃

MonicaLagerquist
2019-06-05 20:18
#2

Ett ögonblick mannen letar efter receptet.

Stolt ägare till fem La permer

MonicaLagerquist
2019-06-05 20:39
#3

Malt

Extraljus pilsnermalt 80 % 4,82 kg

Socker 20 % 1,21 kg

______________________________

Mäskschema

Kombirast 90 min 64 grader

Utmäskning

30 min 73 grader

____________________________

Humleschema

Smakgiva 15 min 25 gram Nelson Sauvin 12 %

Aromgiva 5 min 75 gram Nelson Sauvin 12 %

___________________________________________

Jäst

Förkultur på Champagne Yeast (WLP 715)

__________________________________________

Jäsning

Jäsning 20 grader tills dess att det nästan är färdigjäst. Höj sedan tempen till 22 grader. Lagra i minst 5 veckor

_____________________________________

Att tänka på

Sockret tillsätts som sockerlag efter ca 75 % av jäsningen

Stolt ägare till fem La permer

Sindri
2019-06-05 23:20
#4

Tack, det låter spännande, ger det till sönerna, det är de som kan sånt här, och hoppas jag får smaka sedan…. 😃

MonicaLagerquist
2019-06-06 08:21
#5

Det är bra med barn som är händiga.Här är det mannen och den sonen som fortfarande bor hemma som gör öl.

Stolt ägare till fem La permer

MonicaLagerquist
2019-06-06 13:31
#6

Man får dricka det med måtta då det är drygt 10 %

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Upp till toppen
Annons: