Brygga eget öl

Brygga hemma?

2016-02-28 00:25 #0 av: Sparven88

Hej på er experter!
Sambon fyller snart år och jag har grunnat på vad jag ska köpa till honom. Helt plötsligt kom jag att tänka på att ett kit för att brygga öl hemma kanske hade varit något.
Jag har kollat runt lite på olika sidor, har ni något kit att tipsa om? Som inte kostar allt för mycket så klart!
De kit jag kikat på var IPA eller APA, det finns inga Lager att brygga?
Hjälp en vilsen kvinna! Ja, om ni vill förstås! =)
T

Anmäl
2016-02-28 00:32 #1 av: VildaVittra

Jag har köpt Coopers från PGW vid några tillfällen och det har varit en helt okej vardagsöl i mitt tycke. http://www.pgw.se/hembryggning/olsatser-1/coopers-1.html?limit=all

Och ska du köpa jästunnan också till honom, så rekommenderar jag en med tappkran istället för bara hävert, omtappningen går så mycket smidigare då. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-28 00:38 #2 av: Sparven88

Åh tack! Snabba svar! Det gillar vi!
Den sidan var jag inne och snurrade på innan. Om jag köper ett sånt startkit, kan jag då köpa en "lager" och använda istället? Fast han kanske tycker om APA.
Jästunna, det ingår i ett kit väl? Är det något han tycker är roligt och kan tänkas fortsätta med kan man ju införskaffa en med tappkran :)

Anmäl
2016-02-28 00:47 #3 av: VildaVittra

Använder ni en plasthink, så finns det en tappkran att köpa till. Borra bara ett hål längst ner på den (nja, några cm ovanför bottnen, så bottensatsen ligger still) och skruva fast den. Dock ska den tas bort och rengöras noggrant inför var bryggning.
http://www.pgw.se/tappkran-till-jashink.html 
http://www.pgw.se/lilla-jaskitet.html

Sedan behöver du bara en sådan där burk med en ölsats som jag länkade till innan och sedan bryggsocker om ni vill att det ska vara starkare än en lättöl. 
http://www.pgw.se/bryggsocker-3-kg.html

Efter några dagar tappar man om till flaskor och kolsyrejäser, jag har gjort det i allt ifrån vanliga plastdunkar till tomma läskflaskor, de blåser dock upp och blir lite rundare. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.