Nostalgi

Stark öl/cider

2015-11-22 03:26 #0 av: Olle Arvola

Sofiero och Bellman är två godaste och i cider är det passion smak + 3 enda jag dricker. 3 olika endast för mig. Lonkero smakar Gin som är äcklig smak. Finsk cider från Finland.

5 och 6 procentig dricker jag ev 4 och 7 med om jag väljer starka Sofiero och OM passions cider är 4 procentig. Finns några och välja bland av passions cider. Menar den i brandgul. 

Kvinnor gillar passions cider.

Tyst

Anmäl
2015-11-22 15:57 #1 av: Carrosh

Förstår inte riktigt vad det är du vill diskutera?  Sorterna? Mängden? Eller påståendet att kvinnor gillar cider med passionssmak?

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-11-27 10:30 #2 av: JazzBass

Förstår inte heller vad du vill säga?

Lonkero har för övrigt inget alls med cider att göra. Originalet i den blåvitrandiga burken/flaskan med texten ORIGINAL på är i grunden grapefruktläsk med gin, och det är så den ofta görs i pubar/nattklubbar här i Finland. Den är väldigt populär och man kunde nästan kalla det Finlands nationaldryck.

Jag uppskattar god välbryggd cider. Av de mer vanliga och torra sorterna tycker jag Crowmore är bäst, men Aspall Suffolk Organic Cyder från UK tackar jag inte nej till. Ganska dyr sort dock, och väldigt stark, 7%. Finska alko hade denna i sitt sortiment tidigare, men jag har tyvärr inte sett den på länge.

Några sötare cidersorter tycker jag också går bra, i mindre mängd, t.ex. Somersby och Happy Joe.

En ölsort som Alko också tyvärr slutade erbjuda var Schiehallion. Det var en väldigt god lager med frisk smak. Dyr dock.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.