Häll ölen i vinglaset
Sedan en tid tillbaka är det populärt bland mindre bryggerier att tillverka öl som är mer smakrika än vad vi är vana vid. sätt.
Ofta har dessa öl också en lite högre alkoholhalt och smakerna är så komplexa att vi konsumenter kanske får lära oss uppskatta dessa öl på ett helt nytt
Läs mera på länken systembolaget
Låter som om du beskriver de belgiska trappisterna nästan… En klart positiv utveckling enligt mig.
Jo visst det låter ju inte så helt fel 🍸
👍
Nej till blaskig pilsner.
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Här en lite starkare öl alkohol 19 % som ska avnjutas i mindre glas.
Bryggs i Hökarängen, Stockholm. 🙂
http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4086239.aos
Resa är livet! Glad
Huva så stark bira är inget för mig😮. Jag tycker att mellan 5 och 6 % är bra för mig. 😃
4 - 5% är precis lagom. Öl ska drickas, inte användas som motorbränsle.
😉
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Är alkoholstyrkan verkligen det fundamenta, är det inte smaken som bör vara i fokus?
Alkoholen är en av de många faktorerna i smakbilden.
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Farwuq; ja, men smakerna i sig är det fundamentala och kraftiga smaker bär alkohol på ett helt annat sätt än blaskigare mer smaklösa öl. Jämför alkoholsmaken och den upplevda alkoholstyrkan i Chimay och Arboga 10,2…
Arboga 10,2 har jag aldrig druckit. Men, det kan knappast vara en höjdare.
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Farwuq; nej, men däremot ett kraftfullt och smakrikt öl på 10 % kan vara det, vilket är min poäng, smaken avgör, inte alkoholstyrkan.